Jag börjar misstänka medicinen

Sedan torsdag i förra veckan tar jag 2 mg Edronax varje morgon. Det är ett tillägg till de 150 mg Zoloft jag ätit sedan drygt ett och ett halvt år.

För kännedom är maxdosen på Zoloft 200 mg och på Edronax 8 mg. Varför siffrorna skiljer sig åt så mycket kan inte jag svara på, men jag äter alltså 75 % av maxdosen på Zoloft och 25 % av maxdosen på Edronax.

Jag kan inte någonstans hitta något om att feber kan vara en biverkning av Edronax så varför skulle det vara det i mitt fall? Kanske för att jag har världens konstigaste feber, ca 38 varje dag sedan förra veckan.

Å andra sidan hade jag säkerställd feber redan i tisdags förra veckan, det vill säga två dagar _innan_ jag tog min första Edronaxdos. Sannolikt hade jag feber även måndag och onsdag men då tog jag aldrig tempen.

Idag blev jag så där konstigt frusen på eftermiddagen och efter att jag i största möjliga lugn handlat ett fåtal varor på närbelägna Ica var temperaturen uppe i 38 grader.

Jag hoppas få tag i min läkare i morgon för att konsultera innan jag möjligtvis tvärslutar med tabletterna. Annars kanske jag gör det ändå, jag vet inte än. Jag äter så liten dos så det har inte varit några insättningsproblem och borde inte heller bli några utsättningsdito.

5 Responses to “Jag börjar misstänka medicinen”

 1. SimonBror skriver:

  Googlade runt lite om Edronax. Hittar inte specifikt feber som en biverkning enligt tillverkaren (men däremot typ allt annat du beskrivit – från att du varit frussen till det där utslaget i nacken).

  På ett forum har dock en person beskrivit feber (bla) biverkning – http://www.depressionforums.org/forums/topic/50136-reboxetine-edronax/

  Ja, jag misstänker också medicinen.

 2. Miriam svarar skriver:

  Det verkar troligt. Men jag hade feber redan innan, och jag brukar bara ha feber när jag har halsfluss. Så det var lite konstigt redan där. Och utslaget i nacken fick jag dagen innan jag började med Edronax. Nåväl, jag sover på saken och grunnar vidare. Tack för länken!

 3. SimonBror skriver:

  Jo det förstås. Fast feber kan man ju trots allt ha av många anledningar (om än du hittills bara haft det av halsfluss), så att du hade feber innan måste ju inte betyda att febern du har nu inte har med Edronax att göra.

  Skumt med utslaget där. Tänkte verkligen “aha!” när jag läste det.
  Nå, det känns iaf spontant som att en edronaxpaus ändå kan göra susen. Läkaren håller nog med oss om det.

  Allt gott. Sov gott.

 4. SaraBr skriver:

  Jag skulle vilja säga att Zoloften och Edronaxen med största trolighet krockar och förstärker varandras biverkningar. Jag må ha fel men efter att ha tittat på fass på båda medecinerna så tycker jag att det mycket väl kan vara så. Kan vara värt att prata med en läkare eller apotekare om saken.

 5. Miriam svarar skriver:

  Tack båda för era tankar! Jag ska ringa lite samtal idag. Både febern och utslagen kan ju bero på medicinerna, om än nån illvillig slump gjorde att jag fick samma symptom innan jag började med medicinen dessutom. Jag fick nämligen ett litet utslag i nacken i måndags också.
  Jag återkommer!