Sommar 2010 vs sommar 2011

Förra sommaren var barnens återkommande replik: ”Och mamma är med!”

Förra sommaren återupptäckte jag seglingen och var ute med familjen för första gången på tio år.

Förra sommaren kände jag att batterierna var fulladdade när jag kom tillbaka till jobbet efter semestern i slutet av juli.

Förra sommaren var den bästa på många år.

Den här sommaren har barnens återkommande replik varit: ”Och sen såg vi det här och gjorde det där, och vet du mamma…”

Den här sommaren har jag inte varit med. Inte på seglingen och inte till Riga. Inte på muséum och inte på Gröna Lund.

Den här sommaren kom jag tillbaka till jobbet med en halvtidssjukskrivning, urladdade batterier, orken på totalminus.

Den här sommaren har varit den sämsta på väldigt många år.

Det är inte utan att jag känner mig lite snuvad på konfekten.

Tags: , ,

4 Responses to “Sommar 2010 vs sommar 2011”

 1. Gocka skriver:

  Stor Kram!
  Det blir fler somrar. Men jag förstår att du känner dig snuvad. Skulle jag också göra. En stor kram igen.
  Du vet var jag finns.

 2. Annika skriver:

  Känner igen det där från tidigare somrar. Även om jag har varit med fysiskt, har jag inte riktigt varit med mentalt. Det känns orättvist. Men samtidigt kan det bara bli bättre, även om det är en klen tröst just nu.

  För min del handlade det om att släppa en massa förväntningar som inte funkade, skita i att tjata, skita i att försöka få alla andra att trivas vilket alltid slutade med att jag själv bröt ihop (i hemlighet på toaletten ofta, men även mitt inför alla) och ingen alls trivdes.

  När orken tryter – som den gjorde för mig hela vintern – tror jag det handlar om liknande saker. Hitta sånt som funkar. Man VILL så mycket, men orkar inte. Att inte bli besviken på sig själv för att man inte orkar det man vill, utan istället försöka uppskatta att man fått tid för sig själv, för att göra saker i egen (snigel)takt – utan att alla andra behövt stå tillbaka. Även om man känner sig snuvad på konfekten, även om man själv ville vara med – just nu behövde du uppenbarligen sova, vila, göra ingenting. Vad bra att du kunde det och inte MÅSTE följa med på sånt du inte orkade.

  KRAM!