Deppsörjan Örjan och Uslofebern Evert

Visst känns det å ena sidan alldeles underbart ironiskt att mitt upplevda hjärnsläpp också fått en fysisk förklaring. Det gav mig många skratt igår och till viss del i förmidddags. Men sen, nej, det är inte roligt, inte roligt alls. Det är ju faktiskt en skada i hjärnan, om än sannolikt helt ofarlig.

Jag gick ”min” Mosstorpsrunda för en halvtimme sedan. Som vanligt blev jag inte ens andfådd men nästan direkt när jag gick började jag känna feberfrossa trots att det var ganska varmt ute. Och som vanligt hade jag feber när jag kom hem.

När jag berättar att jag är halvtidssjukskriven är det så lätt att berätta om febern. Den är lätt att förstå, om än obegriplig i sitt slag.

Att jag också går och drar på en depression sedan nån månad innan febern satte igång behöver jag liksom inte säga, det är så svårt att förstå för gemene man. Fast oftast säger jag det, för jag tycker att alla sjukdomar har lika stor rätt att finnas.

Men vardagen är inte så rolig nu. Jag har sällskap av inte bara Deppsörjan Örjan utan också Uslofebern Evert.

Tags: ,

4 Responses to “Deppsörjan Örjan och Uslofebern Evert”

 1. Frida skriver:

  Dumma Örjan och Evert – schas på er!!! Och KRAM till Miriam!

 2. Lotte skriver:

  Hoppas snart både Örjan och Evert försvinner.
  Visst är det märkligt att det är svårare för människor att förstå psykisk ohälsa än annan ohälsa. Det borde inte vara så.

  Kram

  • Miriam skriver:

   Nej, det borde det verkligen inte. Jag undrar om det någonsin försvinner. Men jag vägrar tiga, om än jag inte alltid orkar ta upp deppet utan nöjer mig med febern.
   Kram!