Ensam hemma

Maken och barnen har åkt till Kolåsen på sin årliga semestervecka där. Jag börjar jobba på måndag men bara halvtid eftersom jag är sjukskriven fortfarande.

Hur mår jag då? Det varierar verkligen. Vissa dagar kommer jag inte utanför dörren medans jag andra dagar, som till exempel idag, har varit till Ica. Bara den lilla utflykten gav mig feber och huvudvärk så det peppar mig inte precis till att promenera mera trots att jag vet att det är nånting jag behöver.

Nu när jag är ensam hemma mår jag bra av att slippa det konstant dåliga samvetet för allt jag inte orkar, slippa lyssna på tjat till/från de andra. Slippa känna mig som en stor, eländig tyngd som drar ner humöret hos de andra. Jag är ingen rolig typ, milt sagt.

Men hej, allting har en ände utom korven som har två. Deppsörjan Örjan ska nog ge sig den här gången också, man vet bara inte hur eller när.

Tags: , , ,

4 Responses to “Ensam hemma”

 1. Bloggblad skriver:

  Heja dig! Du har rätt inställning i alla fall. Kanske blir det lite lättare när du får annat att koncentrera dig på? Att bara gå hemma kan t.o.m. få mig att bli less och deppig, jag som normalt bara deppar i 15 min i taget (och förstås inte kvalar in hos Sörjan Örjan även om jag kan vara ganska trist de där korta stunderna)
  Nu när inga barn bor hemma längre, har jag blivit enormt beroende av att vara ensam några timmar varje dag. Säg det inte till min man, men jag ser fram emot att han ska börja jobba på måndag så att jag får flumma runt här i ensamhet.

  • Miriam skriver:

   Att gå hemma när ingen annan är hemma är mindre problem än motsatsen, jag har så ruskigt dåligt samvete när de andra är här. Visst blir det säkert bra och är nyttigt med omväxling när jag börjar jobba, men lite orolig är jag allt.

 2. Isabel skriver:

  Jag förstår dig Miriam, det gör jag verkligen! <3 skickar styrkekramar och garnnystan! ;)