Ananassjalar

Sedan nåt år tillbaka har jag virkat ett otal ananassjalar. De är på nåt vis beroendeframkallande. Jag måste ha en ananassjal på gång. Den längst ner till vänster på bilden är den jag håller på med nu. Alla på bilden har jag än så länge behållit. Många har jag gett bort.

Säg till om du vill ha en ananassjal i något särskilt garn, jag virkar gärna, bara jag slipper deadline, såna hålls jag inte med ;)

20120823-083409.jpg

Edit på kvällskvisten
Länk till mönstret med steg för steg-bilder: Ananassjalen hos garnomera

Tags: ,

6 Responses to “Ananassjalar”

 1. Bloggblad skriver:

  Wow! Den nere till höger är ju bara för läcker, alltså…

  • Miriam skriver:

   Det är bara att beställa tre härvor Lappland någonstans ifrån så kan du få en likadan :)

 2. Malin Renström skriver:

  Har något hekto syrafärgat Bergå filtgarn 6/2, nyans Piggelin :-/ , som ev. skulle vara lämpligt till en sjal av ananastyp. Fel grovlek, kanske? Går det ens att virka i det? Min virkkompetens är mycket begränsad.

  • Miriam skriver:

   Jag har virkat ananassjalar i alla möjliga och omöjliga garnsorter, de blir fina hur man än gör ;) Ska lägga upp länken till mönstret så är det bara för dig att prova :)

 3. Malin Renström skriver:

  Stolpgruppen! Vilket bra ord. Den är min grupp, stolpgruppen. Tack för mönsterlänken. Blir så fascinerad över att lite hopsnörpt garn kan bli något så fint. Önskar att jag hade tålamodet och förmågan. Hm… Om du i framtiden erhåller ett knöligt paket med posten är det ingen bomb utan garn + förfrågan om ananasbeställning. Om det generösa erbjudandet kvarstår, såklart. :-)