Crazyfilten

Idag blev den till slut färdig, crazyfilten som jag hållit på med till och från i något år eller så. Den innehåller 180 hela och 20 halva african flowers. Ingen blomma är den andra lik såvitt jag vet och det har varit ett otroligt inspirerande arbete. Färger till varje blomma har jag ibland valt helt medvetet och ibland slumpvist, allt efter humör och dagsform.

20130727-133528.jpg

Jag fick frågan om jag kunde göra en till likadan filt på beställning och svaret är nej. Aldrig mer. Det är en once in a lifetime-skapelse skulle jag tro ;)

20130727-133556.jpg

Jag har konsekvent använt garn med 100 % akryl. Från början hade jag många färger av märket Carolina och använde bara det, men sen har jag använt även andra märken. Varför lägga ner så mycket jobb med ett konstgjort material? Svaret är att jag ALRDIG hade kunnat använda fantasin på det här sättet med ett annat material, för jag hade inte haft råd till den här mängden nystan och färger. Och jag är sååå nöjd med min underbart färgglada filt!!!

Vill du göra en egen crazyfilt kan jag ge följande tips:
Mönstret till de hela blommorna har jag hämtat här och de halva här. De halva blommorna har jag för övrigt modifierat så det stämmer inte riktigt med beskrivningen. Utjämningen av kanten på kortsidan har jag gjort enligt denna beskrivning och på långsidorna har jag improviserat utjämningen. Den yttersta kanten på filten är som synes en modifiering av bladen på blommorna. För att jag ville det ;)

Tags: ,

2 Responses to “Crazyfilten”

  1. Marianne Bengtsson skriver:

    Mycket imponerande arbete! All heder åt en sådan envishet ;)

  2. Sara skriver:

    Filten blev riktigt cool. Imponerad!